Mogelijkheden:

Voor alle activiteiten geldt dat ze plaatsvinden in de periode van 1 oktober tot en met 31 maart.

Persoonlijke begeleiding: Wanneer je de voorkeur geeft aan persoonlijke begeleiding om op een veilig en verantwoorde manier kennis te maken met koud water dan kan daar in gezamenlijk overleg een afspraak voor gemaakt worden. De sessies duren ongeveer 1 uur. De sessies bestaan uit een intake en scan op eventuele gezondheidsrisico’s, een warming up om het lichaam voor te bereiden op het koude water, onder begeleiding het koude water betreden, omkleden en we eindigen met een warme drank om de innerlijke mens weer op te warmen. De kosten van een persoonlijke les zijn 25 euro. Voor dit bedrag kun je vervolgens een kwartaal deelnemen aan de groepslessen. Klik hier om contact op te nemen.

Koudwater-clinic: Voor groepen van tussen 10-20 personen die kennis willen maken met koud water. Sessies zijn tussen de 1-1,5 uur waarbij de do’s en don’ts uitgelegd worden. De sessie bestaat verder uit warming up, omkleden en onder begeleiding het koude water in. Na de kou even navoelen, omkleden en thee om op te warmen. We eindigen met een korte wandeling om warm te worden en waar de gelegenheid geboden wordt om nog vragen te stellen. Kosten zijn afhankelijk van wat de wensen zijn.

Voor alle activiteiten geldt dat er gestart wordt met een korte screening op gezondheidsrisico’s. Daarna volgt altijd een warming-up om het lichaam voor te bereiden op het koude water. De vormen van warming-up kan altijd in onderling overleg afgestemd worden.

Wekelijkse groepslessen: Woensdag om 7:30 is het vaste moment. De vrijdag en zondag is flexibel (de tijd en wel/niet doorgaan op basis van belangstelling).We vangen aan met een gezamenlijke warming-up om vervolgens samen te gaan zwemmen of dippen. De warming-up bestaat uit hardlopen (afstand en tijd worden gezamenlijk bepaald) en oefeningen om goed warm te worden. Een redelijke conditie is wenselijk. De gezamenlijke sessie duurt ongeveer 50 minuten. Om deel te kunnen nemen aan de gezamenlijke lessen is het vereist om eerst een persoonlijke les af te nemen. Zo kan ik meer uitleggen en aandacht schenken aan nieuwkomers. De kosten van de groepslessen zijn 25 euro per kwartaal gedurende de wintermaanden.

Locatie: De activiteiten vinden plaats in Emmeloord bij de Wellerwaard. Frieseweg 2, 8305 Emmeloord. De Wellerwaard heeft 3 parkeerterreinen. We verzamelen op de parkeerplaats aan de zuidkant van de plas. Deze is gelegen aan de Castelijnsweg nabij het golfterrein. Probeer altijd 5 minuten voor aanvang les aanwezig te zijn. Wanneer er behoefte is om op een andere locatie af te spreken dan kan onderling bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.