Leuk om nader kennis te maken met elkaar! Ik ben van jongs af aan al een sportfanaat, die wekelijks op de racefiets of hardlopend te vinden is. Enkele jaren geleden merkte ik tijdens mijn trainingsrondes geregeld groepen mensen op die het koud water gingen betreden. Mijn interesse was gewekt en ik maakte dan ook al snel voor het eerst kennis met het koud water zwemmen.

Na enkele overwegingen besloot ik mij er aan over te geven en ben ik met een oude schoolvriend gestart. Waar de eerste kennismaking wat onwennig was, merkte ik al snel dat het wat begon te wennen en dat ik mijn grenzen begon te verleggen. Samen met een groepje dompelaars betrad ik wekelijks de lokale plas. Tóch bleef bij mij iedere keer de vraag spelen of het wel helemaal aan de gezondheidsnormen voldeed wat ik deed. Meestal bleef ik net zo lang zitten tot mijn lichaam aangaf dat het niet langer meer in het water kon zijn. Niet altijd even prettig.

Na mij wat in te lezen besloot ik te starten aan een clinic, van Ewout Staartjes (www.winterzwemmen.nl), die mij hier meer over zou gaan leren. Dit was een ware omslag in mijn denkwijze! Hier werd mij al gauw duidelijk dat ik al die tijd zonder de juiste aanpak gewerkt heb, waar ik zelfs enige negatieve gezondheidseffecten begon te ondervinden.

Ik merkte dat het mijn interesse vast bleef houden en besloot mij verder in dit onderwerp te verdiepen. Hiervoor ben ik gestart met de instructeursopleiding voor winterzwemmen, welke ik in 2022 af heb mogen ronden. In de opleiding stond het met het op verschillende wijzen kennis maken met kou centraal.

Mijn doel is om eenieder die interesse heeft in koud water zwemmen op een veilig en verantwoorde manier kennis te laten maken met koud water en daar vooral de voordelen van te laten ondervinden. Wellicht dat het ook jouw interesse wekt!

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Of wil je graag meer informatie over het koud water zwemmen? Vul dan het contactformulier in.

Hopelijk tot snel.

Een (koude) groet,
Arno